سواد تبلیغات را می توان از سه نقطه نظر رسانه آموزش و پرورش،مصرف کننده و ارتباط گر بررسی کرد.

کلید واژه: سواد تبلیغاتی، مصرف کنندگان، سواد رسانهای
تبلیغات بخش مهمی از زندگی روزمره در جامعه غربی دوره معاصر است.بازاریابی و پیامهای تبلیغاتی بیش از پیش زندگی مصرف کنندگان را اشباع کرده است. برای درک و تفسیر این پیام ها و بازنماییهای بصری، مصرف کنندگان به مهارتهای سواد تبلیغاتی (یعنی، توانایی شناخت، ارزیابی و درک تبلیغات و دیگر پیامهای تجاری) نیاز دارند.
مقاله حاضر درصدد توسعه یک الگوی سواد تبلیغاتی است.و هدف آن مفهوم سازی پدیده سواد تبلیغاتی و ارائه دیدگاههای جدید برای حمایت از پژوهشهای بیشتر در رشته سواد رسانهای است. پیچیدگی نظری مبتنی بر تحلیل کلی از سنت فکری مطالعات ارتباطی و نشانهشناختی بر تبلیغات ناشی میشود. این مقاله، معنای سواد تبلیغاتی را کشف و دیدگاههای مختلف را شناسایی میکند . و به طور خاص به دنبال پاسخ به سوالات زیر است:
– سواد تبلیغاتی چیست؟
– چگونه میتوان سواد تبلیغاتی را مدل سازی کرد؟
ما با این دیدگاه شروع میکنیم که چگونه مفهوم سواد در جامعه رسانهای تغییر کرده است. این بحث با ارائه الگوی پیشنهادی سواد تبلیغاتی و ابعاد آن ادامه مییابد. سرانجام، با بحثی درباره معانی سواد تبلیغاتی در ارتباطات بازاریابی و با کاربست طراحی تبلیغات و ارتباطات بصری نتیجهگیری میکند.
سواد پویا جامعه رسانهای
گرچه موضوع اصلی ما در این مقاله تبلیغات است.با این حال ضروری است تا مختصری از سنت فکری سواد بحث کنیم و بفهمیم که چگونه مفاهیم با هم در ارتباط هستند. در گذشته، سواد به مثابه توانایی خواندن و فهمیدن معانی مکتوبات و کلمات چاپی درک میشد. در یک تعریف وسیعتر، سواد شامل مهارتهای تولید متون، گاهی حتی مهارتهای حسابی و دانش فرهنگی میشد. با گسترش مفهوم سواد،معانی سنتی موضوع خواندن نیز تغییر کرده است.
تبلیغات چیست
تبلیغات شکل خاصی از ارتباطات است. تفسیر و فهم تبلیغات مستلزم مهارتهای سوادی خاصی است که متفاوت از مهارتهای تولید و خواندن اشکال نمادین ارتباطات است. گرچه در برداشتمان از سواد تبلیغاتی از مفهوم سواد رسانهای استفاده نمیکنیم، به طور خاص سواد تبلیغاتی یک بخش مهمی از سواد رسانهای است. با این حال، سواد تبلیغاتی در برابر مفاهیم مختلفی از سواد رسانهای بررسی میشود و ویژگیهای متمایز آن عنوان میشود. مباحث زیر به این ویژگیها در پرتوی الگوی سواد تبلیغاتی میپردازد.
سواد اطلاعاتی
همه اطلاعاتی که ما امروزه دریافت میکنیم به صورت واسطهای است. سواد اطلاعاتی بخشی از فرایند یادگیری اطلاعات است. سواد اطلاعاتی عبارت است از توانایی دستیابی به اطلاعات از طریق رسانه و قضاوت درمورد صحت آن.
یکی از اهداف تبلیغات ارائه اطلاعات به مصرفکننده است؛ در واقع در مراحل ابتدایی تبلیغات، این امر مهمترین هدف تبلیغات به شمار می آمد. صد سال پیش، تبلیغات اساساً شامل اطلاعات کالا، ارائه کیفیت کالا و قیمت کالا میشد. امروزه، تبلیغات نه به عنوان ارائه اطلاعات بلکه به عنوان جلب توجه و ایجاد تصور مثبت جا افتاده است. با این حال، تبلیغات روزنامه هنوز اطلاعات جالب و مناسب درباره کیفیت کالا، دسترسی به کالا، تخفیف جاری و غیره را در بر میگیرد.
برای خواندن ادامه مطالب روی لینک کلیک کنید.