افست یکی از شیوه های چاپ به شمار می‏رود.که در آن، نوشته و عکس را بر سطح لاستیکی یک استوانه (سیلندر) گردان بر گردانده و آن را با فشار استوانه دیگر روی کاغذ چاپ می‌کنند.افست یکی از شیوه های چاپ به شمار می‏رود که در آن، نوشته و عکس را بر سطح لاستیکی یک استوانه (سیلندر) گردان بر گردانده و آن را با فشار استوانه دیگر روی کاغذ چاپ می‌کنند. دستگاهی که برای این نوع چاپ استفاده می‏شود سه استوانه دارد.

در این روش چاپ ابتدا مطالب مورد نظر بر روی صفحه‌ای فلزی به نام زینک منتقل می‌شوند. و سپس این صفحه را با مواد شیمیایی طوری حساس می‌کنند که فقط نوشته‌ها و تصاویر آن، مرکب چاپ را به سمت خود جذب کنند.و زینک را به دور نخستین استوانه بپیچد. طرح مورد نظر بر اثر فشار روی پوشش لاستیکی استوانه دوم، بر می‏گردد. کاغذ سفید که متوالیا به دور استوانه سوم می‌پیچد مطالب را از روی پوشش لاستیکی استوانه دوم دریافت می‏کند.

مزایای چاپ افست

از جمله مزایای روش چاپ افست می‏توان به سرعت کار ماشین اشاره کرد،همچنین چاپ در تیراژهای بالا انجام می‏شود. در این روش، آب و مرکب در تقابل با یکدیگر قرار می‏گیرند. همچنین دستگاه چاپ افست قابلیت چاپ متون و تصاویر را دارد که این کار با انطباق سیلندر لاستیکی با بافت سطح چاپ انجام می‏شود.و به دلیل عدم تماس مستقیم بین صفحه فلزی زینک و سطح چاپ، این دستگاه مدت عمر طولانی تری نسبت به سایر دستگاه های چاپ دارد.

در روش چاپ افست، با استفاده از زینک‌ و مرکب های باکیفیت، می‏توان تا مرز یک میلیون تیراژ نیز انجام داد که از نظر قیمت مقرون به صرفه است. از سوی دیگر دستگاه دو ورقی است و به همین دلیل توان تولید را افزایش می‏دهد و اپراتور می‏تواند در محیط های کوچک نیز، از دستگاه دو ورقی استفاده کند.

نهایتا این روش چاپ به منظور چاپ کتاب‎های‌ ادبی‌ نفیس،‌ اوراق‌ اداری‌، مصور و‌ راهنما‌، کاتالوگ‌، تمبر، کارتن‌ مقوایی‌ و‌ پلیت‌های‌ فلزی‌،‌ انواع‌ لیبل،‌ مجله، انواع‌ فرم‌،‌ بروشور‌، روزنامه، پوستر،‌ نقشه‌ و … مورد استفاده قرار بگیرد. دستگاهی که برای چاپ افست استفاده می‏شود دارای سیستم مرکب‌زنی هوشمند است که مقدار لازم مرکب برای هر کار را قبل از شروع چاپ تنظیم می‌کند. این امر موجب صرفه جویی در کاغذ می‏شود.

چاپ افست
چاپ افست

تفاوت چاپ دیجیتال با چاپ افست

 

– نوع کاغذ مورد استفاده

در چاپ افست به طور کلی می‌توان از هر نوع کاغذی استفاده کرد.هم از نظر نوع ، هم از نظر جنس و هم از نظر گرماژ ، اما در چاپ دیجیتال از هر نوع کاغذی نمی توان استفاده نمود که خود یک نوع محدودیت محسوب می شود.

– هزینه

از نظر هزینه در تیراژ های کم چاپ دیجیتال بسیار با صرفه تر از چاپ افست بوده.و در چاپ تکرنگ مشکی مرز بین چاپ افست و دیجیتال بین ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ نسخه می باشد.به عبارتی بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ نسخه هزینه های چاپ دیجیتال و افست با هم برابر می شوند کمتر از ۱۰۰۰ نسخه دیجیتال به صرفه و بیشتر از ۱۲۰۰ نسخه چاپ افست به صرفه می باشد.

این مرز بندی در چاپ ۴ رنگ به ۴۰۰تا ۵۰۰ نسخه کاهش می یابد.به عبارتی در چاپ رنگی بیشتر از ۵۰۰ نسخه را باید افست چاپ نمود و کمتر از ۴۰۰ نسخه را به صورت دیجیتال.

-سرعت

گرچه سرعت فرآیند چاپ افست بالاتر از دیجیتال است . اما در تیراژ های کمتر از ۱۰۰ جلد به علت حذف فرآیندهای مربوط به لیتوگرافی ، خروجی و تنظیمات دستگاه ها، در کل زمان چاپ دیجیتال کمتر از چاپ افست خواهد بود که در تیراژ های بالای ۱۰۰۰ نسخه این روند عکس خواهد شد.

– کیفیت

به طور کلی کیفیت چاپ تکرنگ مشکی در دیجیتال بهتر از افست می باشد.مگر اینکه چاپ تکرنگ مشکی در چاپخانه های جدید الاحداث یا دارای دستگاه های جدید، چاپ گردد که در این حالت کیفیت چاپ افست بهتر از دیجیتال خواهد بود.

به طور کلی کیفیت چاپ تکرنگ مشکی دیجیتال از کیفیت چاپ افست ۸۰ درصد چاپخانه های موجود در ایران بهتر است. اما در چاپ ۴ رنگ این روند برعکس می باشد.

بدین صورت که چاپ ۴ رنگ افست معمولا از چاپ ۴ رنگ دیجیتال دارای کیفیت بهتری است.

 – دقت

از نظر دقت چاپ تفاوتی بین دیجیتال و افست وجود ندارد.به طوری که این فرآیند مربوط به اپراتور دستگاه و تنظیمات دستگاه در دو نوع چاپ می باشد و ارتباطی به نوع چاپ ندارد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *